Regio

Logies ‘ de Heul’ ligt in het buurtschap de Blauwe Sluis midden tussen de dorpen Maasbommel en Appeltern, op een steenworp afstand van het recreatie en watersport gebied de Gouden Ham en op een paar kilometer van de beroemde Tuinen van Appeltern.
Water speelt een belangrijke rol in het Rivierenland.

Het vlakke landschap met uiterwaarden en dijken, mooie recreatiegebieden en veel fiets- en wandelmogelijkheden vormt de basis voor een aangenaam verblijf. In dit gebied zijn diverse routes uitgezet voor de fietser en de wandelaar. De struinroutes voor de wandelaar zijn een echte aanrader.
Op loopafstand op de dijk treft u diverse restaurants waar u heerlijk kunt eten, kunt loungen en een drankje doen.
Bij de forellen visvijver kunt u terecht voor een heerlijke forel, eventueel zelf gevangen en vers gerookt om weer terug op de locatie op de barbecue te bakken.
Wanneer u de wieken van de Korenmolen op de dijk ziet draaien kunt u een bezoekje brengen aan de molen. Een klim op de molenaarstrap naar de omloop is de moeite waard. Vandaar hebt u een mooi uitzicht op het water.
Of breng een bezoekje aan onze overburen. Het vestingstadje Megen in Noord Brabant. Met het veerpontje over bent u er zo. Als u er toch bent, breng dan gelijk een bezoekje aan ’t heilig bruurke’ en laat daar een briefje achter.
Wilt u naar een grotere stad dan zijn Nijmegen en ‘s-Hertogenbosch¬†niet ver weg.

Om alvast in de sfeer te komen en plannen te maken kunt u rivierenland.nl en geldersestreken.nl bezoeken.
Hier treft u alle informatie over de omgeving aan en kunt u diverse routes en brochures aanvragen/downloaden.

Jaarlijks terugkerende evenementen in de Regio West Maas en Waal:
Bloesemtocht
Lentefair Afferden
Fruitcorso Tiel
Bourgondisch fruitwandelen
Dijkensport
Nederlandse hooikampioenschappen
Pinkstervaria Altforst