Dierenweide

Naast de boerderij ligt  onze dierenweide.  Daarin lopen een koe, een hangbuikzwijn en twee dwerggeitjes . Verder hebben op het terrein een kippenkooi en ren voor de krielkippetjes. Fazanten zien we regelmatig door de boomgaard lopen en ook de ooieveaars van de buren pikken regelmatig een hapje mee.

Cato is een dexter koe en is in deze wei geboren in 2013. Ze heeft een mooi lichte kleur en in de winter krijgt haar vacht zelfs krulletjes. Cato is de grasmaaier van de wei, ze houdt het gras mooi kort. In de winter krijgt ze hooi gevoerd. Dit hooi is  afkomstig uit onze eigen boomgaard. Het gras laten we groeien tot in juli. Dan wordt het gemaaid, gedroogd en diverse malen geschud, vervolgens op duinen gelegd en dan verpakt in kleine pakjes, die weer worden opgeslagen op de hooizolder van de veldschuur.
Het hangbuikzwijntje Knorretje hebben we geadopteerd in 2009 . Zij was gekocht als Gottinger varkentje. Dit is een soort dat heel klein blijft en mooie vlekjes heeft. Mooi vlekjes had ze wel maar klein bleef ze niet. Ze heeft zelf als biggetje bij haar baasje op bed geslapen. Toen ze groter werd was ze binnen niet meer te handhaven. Buiten had ze de vrije ruimte want  haar baasje had een paardenbak en paardenstal. Knorretje liep zo onder de paarden door en was  heerlijk overal aan het rondstruinen. Echter haar baasje had het hooi nog niet aangeveegd in de stal of Knorretje maakt er weer een grote bende van. Dat kon dus zo niet meer doorgaan. Opsluiten in een hok was geen optie, vandaar de adoptie.  Bij ons heeft ze het naar de zin en kwispelt met haar mooie staartje.
De dwerggeitjes Pluk en Aagje zijn onze laatste aanwinst.  Ze zijn geboren in april 2015 bij een kinderboerderij en zorgen nu voor de vrolijke noot in de dierenweide.